Class yang berbeza, mereka sangat berkualiti

Pemilik Johor Darul Ta’zim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengakui Vissel Kobe sememangnya berada di kelas tersendiri setelah melihat kelabnya tewas kepada wakil dari saingan J. League itu semalam.

TMJ berkata demikian menerusi laman Instagram Story miliknya dimana baginda turut menyatakan nasib tidak menyebelahi JDT pada perlawanan semalam.

TMJ

JDT tunduk dengan keputusan 5-1 dan nyata perbezaan kedua-dua pasukan bagaikan langit dan bumi dimana Vissel tampil dengan lebih bertenaga dan lebih baik dari segala aspek.

Ketua pasukan Vissel, Andres Iniesta menjadi duri dalam daging bagi juara Liga Super musim 2019 itu apabila menampilkan persembahan cemerlang dimana beliau menyumbang tiga assist kepada Keijiro Ogawa yang menjaringkan hatrik.

Image may contain: text that says 'hrhcrownprinceofjohor 18m Class yang berbeza. Kita perlu bersikap realistic dan terima hakikat yang mereka mempunyai lebih Quality daripada kami. Ini adalah Good Experience buat club JDT. It is a good Learning Experience to grow. Tetapi apa apa pun kami akan Fight til the End. This is ACL. Terima Kasih kepada semua penyokong Bolasepak Malaysia yang memberi sokongan @officialjohor'

Dua lagi gol dijaringkan oleh Kyogo Furuhashi dan Douglas manakala gol tunggal JDT dijaringkan oleh pemain sayap, Safawi Rasid dimana beliau menyempurnakan sepakan penalti pada separuh masa pertama.