World Cup 2018: Ronaldo buat kejutan cipta hatrik buat Portugal

Sememangnya itulah Ronaldo. Antara pemain yang akan dilihat oleh semua peminat dan penyokong di seluruh dunia. Meskipun bukan berada dalam pasukan yang elit dan pasukan bekas juara dunia, Namun Ronaldo telah meletakkan Portugal di atas satu landasannya tersendiri. Rekodnya juga telah dibuktikan apabila berjaya membawa Portugal menjuarai Juara Eropah pada tahun 2016.

Image may contain: 1 person, playing a sport, stadium and outdoor

Pada awal pagi tadi, Ronaldo buat kejutan apabila meletakkan dirinya memang pemain terbaik dunia selepas meledak hatrik untuk Portugal ketika berdepan Sepanyol. Sepanyol taw!, bekas juara dunia. Walaupun membawa pulang 1 mata selepas seri 3-3, bagaimanapun dilihat raut wajah Ronaldo yang puas walaupun pada awal pemain, Portugal terlebih dahulu mendahului dengan 2 kali sebelum ketinggalan pada separuh masa kedua.

Image may contain: 2 people, text

Berbaki 2 minit terakhir, Ronaldo membuktikan dirinya dan membuktikan Portugal bukan pasukan pelengkap dalam Piala Dunia, sebaliknya Portugal mampu untuk menjulang piala. Ronaldo menjaringkan gol seawal minit ke-4 menerusi sepakan penalti selepas dijatuhkan diikuti gol kedua pada minit 44. Sepakan percuma yang cantik mengagumkan pada minit 88 penutup cerita kejutan dari RONALDO.

Leave a Reply

Your email address will not be published.